Menu
  • En-Bg
 #3500LIVES

 

Световната кампания за безопасност по пътищата, организирана от FIA И ДЖЕЙ СИ ДЕКО  ще промотира върху  съоръжения ни за външна реклама в цялата страна, от 24 април до края на 2017 година.

Преведена на почти 30 езика, кампанията #3500LIVES стартира на 10 март в над 70 държави през 2017г.

Очакванията са в своята премиерна седмица да бъде видяна от над 1 милион жители

Campaign webpage: www.fia.com/3500lives
Campaign hashtag: #3500LIVES 

Обществено здраве

Ежедневно, 3500 души умират в света от автомобилни катастрофи, което означава 1,25 милиона всяка година. Особено тревожна е ситуацията за младежите на възраст от 15-29 години, при които инцидентите на пътя са основна причина за високата смъртност.

Ако тази тенденция продължава, до 2030 смъртността в резултат на катастрофи може да стане първа причина за смъртността в света, с почти 2 милиона смъртни случая годишно. Основен проблем на обществото е безопасността по пътищата  и е голямо предизвикателство и приоритетен въпрос за всяка държава и гражданин в света. Папа Франциск подкрепи кампанията и каузата по време на срещата си с Жан Тод във Ватикана на 25.02.2017 година.

Ангажираща, оптимистична и универсална кампания

Посредством конкретен и позитивен подход, кампанията #3500LIVES има за цел да повиши осведомеността и подкани всички участници в движението да предприемат прости, лесно приложими и ефективни правила.

Кампанията в България промотира 4 „Златни правила“, представени от 4 известни личности:

- Атлети като Венеса Лу

- Футболисти като Антоан Гризман

- Пилоти от Формула 1 като Нико Розберг и Фернандо Алонсо

Решението да подкрепят тази кампания на всички е лично и доброволно (Link to YouTube videos). Кампанията е подкрепена и от международни организации като Международния олимпийски комитет.

На 20.02. 2017г. FIA и МОК подписаха официално споразумение за насърчаване на кампанията, посредством съобщения в техните общи платформи и преди спортни събития.

Чрез слогана „Присъедини се, бъди в безопасност, спаси живот“, кампанията подчертава приноса на всеки от нас да направим пътищата по-безопасни за всички участници. Членовете на обществеността също са поканени да подпишат десетте точки на манифест (www.fia.com/3500lives),  който призовава всички правителства на направят безопасността по пътищата приоритет и да въведе ефективно законодателство за основните рискови фактори на пътя.
Преведен на 30 езика, кампанията  #3500LIVES, стартира в 30 града по целия свят и ще продължи да се разраства и разпространява в над 70 страни до края на 2017г. Със стартирането на кампанията е пресметнато, че тя ще бъде видяна над 1 милиард пъти.

FIA и Джей Си Деко: стратегическо партньорство около една визия 
Партньорството между FIA – която представлява 245 спортни и автомобилни клуба по света – и Джей Си Деко – която предоставя своите рекламни площи по целия свят, за да осигури максимално популяризиране  - превръщат тази кампания в безпрецедентна.

Призовавам всеки да насърчава и да споделя основните послания на кампанията и подпише нашият манифест за действие на правителството. Твърде много хора губят ненужно живота си в пътни инциденти ежедневно.” - казва президента на FIA Жан Тод. “Горди сме да работим заедно с Джей Си Деко в тази кампания, а също така и с 13те фантастични посланици, всеки от които е модел за подражание, особено за младите хора, групата на най-тежко засегнатите от пътни инциденти. 

Външната реклама е в основата на мобилността на всеки от нас и сме развълнувани и горди да допринесем за разпространението на съобщенията в света чрез въздействието на нашите конструкции “, обяснява Жан-Шарл Деко, председател на Изпълнителния съвет и ко-Сио на Джей Си Деко. „ Този ангажимент също е приведен в съответствие с политиката за социална отговорност на нашата компания и всички служители на Джей Си Деко, да подобряват качеството на градската среда в ежедневните си дейности и да се включат и насърчават обществения интерес към кампанията: пътната безопасност за гражданите по света“. 
 

* 13 посланика, които подкрепят кампанията

- Спортни личности включително Йохан Блейк, Хайле Гебреселасие, Антоан Гризман, Венеса Лоу, Рафаел Надал,  Уейд ван Нийкерк
- Пилоти като Фернандо Алонсо, Фелипе Маса, Марк Маркез и Нико Розберг
- Артисти Фарел Уилямс и Мишел Йео
- Политически фигури като Ан Идалго

     ЗА FIA 

FIA (FIA) е световният ръководен орган за моторните спортове и федерацията на водещите световни автомобилни организации.
Основана през 1904, със седалище в Париж и Женева, FIA е организация с нестопанска цел. Тя обединява 245 мобилни и спортни клуба в 143 страни на пет континента. Нейните членове на Клубовете представляват над 80 милиона участници в движението и техните семейства.
FIA  насърчава безопасни, устойчиви и достъпни условия за всички участници в уличното движение в света.

 

 

Published in България, От света